Preventivni pregledi u Domu zdravlja Niš

|   Info
Preventivni pregledi krvnog pritiska, šećera u krvi i EKG-a u Domu zdravlja Niš u okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
Foto: televizija Kopernikus

 

Dom zdravlja Niš u okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije organizuje preventivne zdravstvene preglede namenjene građanstvu u nedelju 22.09.2019. rodine u periodu od 8:00 do 16:00 časova.

Preventivni pregledi krvnog pritiska i šećera u krvi obavljaće se u centralnom holu Doma zdravlja Niš, a EKG pregledi obavljaće se u prostorijama Centra za preventivne zdravstvene usluge pored info pulta.

Akcija se organizuje u cilju ranog otkrivanja bolesti i bez zakazivanja. Preventivni pregledi namenjeni su svim građanima, kako osiguranicima RFZO-a tako i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje. Svi zainteresovani građani, imaće priliku da urade preventivni pregled krvnog pritiska, šećera u krvi i EKG-a.

“Od zdravstvenih profesionalaca dobiće važne ipflrmacije o morućnostima prevencije i rane dijagnostike bolesti. U toku akcije deliće i promotivni materijal sa zdravstveno-vaspitnim sadržajem. Nakon obavljenog preventivnog pregleda svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju. a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje kod svog izabranog lekara” piše u saopštenju niškog Doma Zdravlja.