Promocija knjiga, filma i izložba o stradanju dece u Republici Srpskoj

|   Život
Prezentacija monografije "Djeca žrtve rata 1991- 1995" i knjige "Šta su skrivila" autora Nikole Borkovića.
Foto: Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji - promo


U subotu 3.12.2022 u 14 časova, udruženje „Koordinacija udruženja izbeglih i raseljenih u Republici Srbiji" uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, organizuje u Centru za kulturu "Vlada Divljan" prezentaciju monografije "Djeca žrtve rata 1991- 1995" i knjige "Šta su skrivila" autora Nikole Borkovića, u izdanju Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i nestalih lica Republike Srpske. Organizatori najavljuju da će knjige predstaviti sam autor.

Pored prezentacije knjiga, biće prikazan film "Dah života", autorke Snežane Brezo, o 12 banjalučkih beba koje su preminule usled nedostatka kiseonika. Kao posebni gosti prisustvovaće članovi udruženja "12 zvezdica za 12 beba", koje organizuje poklonički marš na planini Trebava u znak sećanja na stradanje beba.

Ceo događaj će biti upotpunjen izložbom "Molitva, Sećanje, Vaskrsenje", magistarke ikonopisca Milice Mišić , čija je tema stradanje dece kroz istoriju i deca mučenici, najavljeno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.