Prvi neuspeh naših fudbalerki u kvalifikacijama

|   Sport
Pred oko nekoliko stotina gledalaca na niškom „Čairu“ selekcija Austrije je savladala naše fudbalerke sa 1:0 pogotkom Nikol Bile u 12 minutu.
Foto: Tv Kopernikus

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je prvi neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Posle ubedljivih trijumfa na startu nad Kazahstanom (3:0) i Severnom Makedonijom (6:0) usledio je i prvi neuspeh.
Pred oko nekoliko stotina gledalaca na niškom „Čairu“ selekcija Austrije je savladala naše fudbalerke sa 1:0 pogotkom Nikol Bile u 12 minutu. Napadačica Hofenhajma je iskoristila nepažnju srpske odbrane i precizinim volejom donela svom timu i drugi trijumf u kvalifikacijama.
Skromno prvo poluvreme naših devojaka ispostavilo se na kraju kao presudno za konačan ishod ovog meča. Probale su izabranice Predraga Grozdanovića u drugom delu da se vrate u meč, ali su dve dobre šanse u kojima su se našle Jelena Čaković u 48. i Milica Stanković u 59. minutu, ostale neiskorišćene
Posle tri odigrana kola ženska reprezentacija Srbije je drugoplasirana u grupi iza Austrije koja ima takođe šest bodova, ali i meč manje. U narednom kolu Srbija se sastaje 9.novembra sa selekcijom Francuske.