Radnički zalečio evropske rane

|   Sport
Niški tim savladao je na svom Čairu ekipu Proletera rezultatom 3:0, i time uspisao najubedljivija pobedu u kompletnom prvom kolu nove sezone najjačeg domaćeg takmičenja.
Foto: Tv Kopernikus

Fudbaleri Radničkog uspešno su položili prvi superligaški ispit u novoj sezoni. Niški tim savladao je na svom Čairu ekipu Proletera rezultatom 3:0, i time uspisao najubedljivija pobedu u kompletnom prvom kolu nove sezone najjačeg domaćeg takmičenja.
Eliminacija od Flore u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, rezultarala je veoma slabim odazivom simpatizera aktulenog vicešampiona Srbije, međutim niški tim je odličnim izdanjem protiv Novosađana uspeo da popravi utisak posle krate odiseje na međunarodnoj sceni.
Raspoloženi krilni igrači Radničkog Jirka i Čumić uspeli su da razigraju ekipu i pokrenu seriju dobrih napada domaćina. Ofanzivna igra Nišlija dala je rezutlat posle svega 11 minuta igre kada je Noma pokupio odbitak i doneo radost svojim saigračima. 
Radnički je nastavio sa boravkom na protivničkoj polovini i igra koju su tim momentima demonstrirali izabranici Sima Krunića je definitninvo bila po receptu iz minule istorisjke sezone. 
Sa takvim pristupom Nišlijama nije bilo teško da duprliraju prednost. Igrao se 23. minut kada je centarfor Mihajlović rutiski realizovao asistenciju sa desnog boka. 
Proleter je u nastavku došao do daha, ali je i pored toga domaćin imao najbolju šansu do odlaska na odmor i to preko Mihajlovića u 40. minutu.
Radnički je početkom nastavka ponovo bacio na iskušenje defanzivu protinvika. Igrao se 50. minutu kada je Čumić propustio stopostotnu priliku, da bi samo minuta kasnije Noma uputio oštar udarac, ali je golman rivala Petrić poslao loptu u korner. U nastavku akcije defanziva Proletera je ponovo bila na mukama, kao i u 70. minutu kada je Tomić propustio da realizuje zicer. Ipak, tri minuta kasnije domaćin je prekinuo seriju promašaja. Rezervista Batrović je odlično izveo slobodnjak i na lep način upisao svoj prvenac u dresu “Reala sa Nišave”.  
Nišlije su u nastaku rutiski prevele posao kraju u partji koja je bila po ukusu trenera Sima Krunića.
Prvi strateg Proletera Milić Ćurčić ističe da njegovi igrači nisu ozbiljno shvatili njegovo upozorenje da dvomeč sa Florom nije pravo merilo snage Radničkog.

Posle uspešnog starta Superlige, fudbaleri Radničkog se okreću prvom velikom izazovu na domaćoj sceni, a to je gostovnaje aktuleniom šampionu Crvenoj zvezdi.