Reprezentacija spremna za Svetsko prvenstvo, borbe počinju ovog vikenda

|   Sport
Srpski tekvondisti tradicionalno dobro prolaze na međunarodnim turnirima. Na prvenstvu sveta najviše se očekuje od Milice Mandić, koja je olimpijska šampiona i aktuelni prvak planete. I Tijana Bogdanović veruje u dobar nastup naše reprezentacije.
Foto: Tekvondo savez Srbije

 

Tekvodno reprezentacija Srbije učestvuje na Svetskom prvenstvu u Engleskoj. Naša nacionalna selekcija je u ponedeljak sa najvišim ambicijama otputovala u Mančester, grad u kojem takmičenje počinje 19. maja.

Srpski tekvondisti tradicionalno dobro prolaze na međunarodnim turnirima. Na prvenstvu sveta najviše se očekuje od Milice Mandić, koja je olimpijska šampiona i aktuelni prvak planete. Titulu je osvojila pre dve godine, a pred novi turnir kaže da se oseća dobro i da će zdravstveno potpuno spremna dočekati početak šampionata. Trofejna tekvondistkinja posebno je istakla da će u reprezentaciji biti i mladih takmičara, koji predstavljaju budućnost ovog sporta u Srbiji.

I Tijana Bogdanović veruje u dobar nastup naše reprezentacije. Ona je obećala da će, kao i do sada, svi dati maksimum kako bi se došlo do novih medalja za Srbiju.

Repezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Mančesteru čine:
Dmitrij Nagajev (do 58 kg), Nikola Vučković (do 68), Damir Fejzić (do 74), Ivan Karajlović (do 80), Draško Jovanov (do 87), Danilo Vukelić (+ 87) i devojke: Teodora Jović (do 46), Vanja Stanković (do 49), Tijana Bogdanović (do 53), Aleksandra Radmilović (do 57), Nadica Božanić (do 62), Iris Jović Vujaković (do 67), Milica Mandić (do 73) i Ana Tepavac (+ 73).