Rukometaši pred kvalifikacije raspoređeni u drugi šešir

|   Sport
Evropsko prvenstvo 2022. godine igraće se u Mađarskoj i Slovačkoj. Pored reprezentacije ove dve zemlje, direktan plasman na turnir ostvarile su i selekcije Hrvatske i Španije, kao finalisti poslednjeg prvenstva. Još ukupno 20 reprezentacija želi da se plasira kroz kvalifikacije planirane od novembra ove, do maja naredne godine.
Foto: Rukometni savez Srbije

 

Uoči žreba za kvalifikacije Evropskog prvenstva, rukometna reprezentacija Srbije raspoređena je u takozvani drugi šešir, zbog čega je poznato da nam na putu za šampionat starog kontinenta protivnici ne mogu biti selekcije Severne Makedonije, Crne Gore, Austrije, Belorusije u Portugalije.

Pravilnikom Evropske rukometne federacije nije moguć ni susret Srbije i Kosova, čija ekipa je takođe dobila pravo da nastupi u kvalifikacijama.

Evropsko prvenstvo 2022. godine igraće se u Mađarskoj i Slovačkoj. Pored reprezentacije ove dve zemlje, direktan plasman na turnir ostvarile su i selekcije Hrvatske i Španije, kao finalisti poslednjeg prvenstva. Još ukupno 20 reprezentacija želi da se plasira kroz  kvalifikacije planirane od novembra ove, do maja naredne godine.

Nacionalni timovi će žrebom biti raspoređeni u osam grupa, odakle će po dve najbolje ekipe, zajedno sa četiri najbolje trećeplasirane, izboriti plasman. 

Uoči žreba reprezentacije su podeljene u četiri šešira:
Šešir 1: Norveška, Švedska, Danska, Nemačka, Francuska, Slovenija, Češka, Island;
Šešir 2: Austrija, Belorusija, Portugal, Severna Makedonija, Srbija, Rusija, Crna Gora, Holandija;
Šešir 3: Švajcarska, Litvanija, Rumunija, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Letonija, Poljska, Belgija;
Šešir 4: Finska, Italija, Turska, Izrael, Estonija, Grčka, Kosovo, Farska ostrva.