Šampiona F1 možda dobijemo već u nedelju, na jednoj od najtežih trka

|   Sport
Trka za Veliku nagradu Meksika u Formuli 1 koja se vozi u nedelju mogla bi da odluči i o tome hoće li Luis Hamilton obezbediti titulu svetskog prvaka. Za to je britanskom vozaču potrebno da obezbedi neko od prvih šest mesta, ali taj cilj nije nimalo lako ostvariv na nepredvidivoj i teškoj stazi u Meksiku.
Foto: Fonet

 

Takmičenje Formule 1 u glavnom gradu Meksika poznato je po veoma oštrim uslovima. Staza se nalazi na dve hiljade metara nadmorske visine, a klimatske prlike utiči i na vozače i na njihove bolide, pa se u Meksiku često dešava da rezultat bude potpuno neočekivan i da nepredvidivo autsajderi slave u odnosu na favorite.

Čuvena staza "Ermanos Rodrihez" duga je 4300 metara, a na veoma teškoj deonici koja ima tačno 71 krug prošle sezone slavio je Maks Verstapen.

Luis Hamilton koji je i aktuelni prvak smatra da i pored surovih uslova u Meksiku može stići prvi do cilja. Uoči trke je izjavio da mu nije samo cilj da sakupi dovoljno bodova kako bi došao do nove titule, već i da bude najbrži.

U generalnom poretku Britanac ima čak 70 bodova prednosti u odnosu na najvećeg konkurenta Sebastijana Fetela. Treći je Kimi Raikonen, a zatim redom slede Botas, Verstapen i Rikardo.

Trka za Veliku nagradu Meksika vozi se u nedelju od 20.10h.