Savić: Čeka nas najneprijatnija utakmica na čitavom turniru

|   Sport
Delfini” hvata ju zalet za veoma težk ispit u četvrfinalnom okršaju u bazenu, a selektor Dejan Savić nema dilemu - srpski stateg poručuje da će predstojeći meč sa selekcijom Španije biti najneprijatnija utakmica na turniru.
Foto: Fonet

Najbolji vaterpolisti Srbije nastavljaju pripreme za samu završnicu Evropskog prvenstva u Budimpešti. “Delfini” hvata ju zalet za veoma težk ispit u četvrfinalnom okršaju u bazenu, a selektor Dejan Savić nema dilemu - srpski stateg poručuje da će predstojeći meč sa selekcijom Španije biti najneprijatnija utakmica na turniru.
Savić je poručio da “crvena furija” ima odličan tim, koji igra sa dosta kombinacija i ima mogućnost nalaženja rešenja u trenutku. Naš strateg dodaje da je velika večina reprezentativaca Španije u istom klubu što im daje mnogo prostora za uigravanje. 
Duško Pijetlović je takođe pohvalio Špance, ali je podsetio da veliko iskustvo igranja takvih mečeva daje pravo da se selekcija Srbije nada pozitivnom rezultatu.
Inače, tradicija je na strani „delfina“ koji nikada nisu poraženi od ovog rivala na šampionatima Evrope, ali je Španija pobeđivala na tri poslednja susreta pa je jasno da izabranike Dejana Savića očekuje težak posao. 
Nova velika borba u bazenu između finalista prethodnog prvenstva Evrope na programu je u četvtak od 17.30 minuta u Budimpešti.