Skandal u Torinu: Da li je Juventus zbog prvog mesta ugrozio zdravlje i živote ljudi?

|   Sport
Juventus je 11. marta saopštio da je njihov fudbaler Danijel Rugani zaražen korona virusom, posle čega je usledio i prekid lige u Italiji. Devojka ovog igrača tvrdi da je Rugani testiran još 8. marta, ali da je uprava kluba tri dana krila rezultate i držala fudbalera u izolaciji kako bi se odigrala utakmica sa Interom. Navodno, cilj je bio da u slučaju prekida lige Juventus zadrži prvo mesto, jer je moguće da baš poredak na tabeli bude i konačan, ako se takmičenje ne nastavi.
Foto: Fonet

 

Ljubitelji fudbala su ogorčeni posle vesti da je Juventus zbog sportskog rezultata rizikovao živote ljudi u vreme epidemije korona virusa.

Prvi fudbaler na Apeninskom poluostrvu za koga je potvrđeno da je zaražen covid-19 virusom je Juventusov Danijel Rugani. Kako je tada saopštio klub iz Torina, Rugani je testiran 11. marta i istog dana je utvrđeno da je pozitivan na novi virus.

Njegova devojka Mikela Persiko sada tvrdi da je 25-godišnji igrač testiran još 8. marta, nakon što se požalio na visoku temperaturu i ostale simptome karatkeristične za korona virus. Kako se navodi u italijanskim medijima, razlog zbog kojeg je Juventus sakrio ovu informaciju je utakmica sa Interom. Uprava kluba iz Torina nije htela da se prvenstvo prekine pre nego što obezbede prvo mesto, kako bi u slučaju da se šampion odredi dogovorom oni imali poziciju u vrhu tabele.