Skupština Grada Niša

|   Info
Grad Niš izmiriće dugovanja dvadesetak Domova kulture i mesnih zajednica na seoskom području za utrošenu električnu energiju iz ranijih godina, odlučeno je na sednici Skupštine grada. Takođe, doneta je odluka i o regulisanju duga starim dužnicima koji iznajmljuju ili su iznajmljivali gradske prostore.

Dugovanja koja Domovi kulture i mesne zajednice na seoskom području iz ranijih godina imaju prema Gradu Nišu iznose 53 miliona dinara. Odlukom Skupštine, Grad će izmiriti njihova dugovanja i tako krenuti u rešavanje problema isključenja struje u ovim objektima. Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić istakao je da će sve biti izmireno iz gradskog budžeta.
Na sednici Skupštine doneta je odluka i o reprogramu duga starim dužnicima koji iznajmljuju ili su iznajmljivali gradske prostore, po kome će onima koji plate odmah sav dug biti otpisano 40 odsto. 
Deo opozicije je ponovo bojkotovao rad skupštine, a jedan od razloga je, kako su naveli, odbijanje inicijative za pročišćenje zagađenog vazduha. Govoreći o dugovanjima koja će biti isplaćena, iz opozocije ističu da ih takva odluka Skupštine ne čudi.
Ukupna površina gradskih lokala čiji zakupci duguju gradu za zakupninu je 44 hiljade kvadratnih metara.