Specijalitet dana by: Miloš Grahovac

|   Život
Kako bi pomogao i ugostiteljima i kuvarima, mladi srpski kuvar Miloš Grahovac organizovao je večeru za novinare u restoranu poznatog prestoničkog hotela i na taj način skrenuo pažnju na krizni period sa kojem su se suočili mnogi koji se bave ovim poslom.

U otmenom restoranu poznatog hotela u Beogradu, srpski kuvar Miloš Grahovac organizovao je prvu od 12 gala večera pod nazivom „Sudar ukusa“, kojima planira da „vrati u život“ ugostiteljstvo, koje je pretrpelo velike gubitke usled krize izazvane pandemijom virusa Covid-19.

Kako kaže - do ove ideje je došao još pre godinu dana, ali je čekao pravi momenat za realizaciju. Gostima je pripremio ukusna jela, a kako su se oni proveli i koji su još poznati kulinarski poznavaoci bili na ovom događaju, saznaćemo u prilogu koji sledi.

Među brojnim posetiocima večeri je prisustvovala i Nataša Marković, šef poslastičara restorana „Novak“ u Beogradu, koja je samo imala reči hvale za mladog kuvara.

Miloš Grahovac se još od malena zainteresovao za kulinarstvo, tačnije od petnaeste godine, kada je upisao srednju ugostiteljsko-turističku školu kao kulinarski tehničar. Gledao je emisije Gordona Remzija, od koga je dobio ideje. Do danas je sve to pretvorio u stvarnost i profesionalni je kuvar, a svoj život opisuje u jednoj rečenici – „Moj posao, moj hobi, moje interesovanje“.

 

Novinar: Ivana Damnjanović