Kokoškov okupio "orlove": Moramo iskoristiti znanje, iskustvo i energiju

|   Sport
Novi strateg je istakao da njegovu selekciju očekuje težak put u narednom periodu, da pobede neće doći same, već da će tim Srbije morati da iskoristi znanje, iskustvo i energiju.
Foto: www.kss.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije ponovo je na okupu, ovog puta predvođena novim selektorom Igorom Kokoškovim. Strateg koji je prozivkom “orlova” žvanično stupio na novu dužnost povešće svoje izabranike u prve kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo.
U tom cilju Kokoškov je odabrao igrače koji imaju potencilal, zatim momke koji trenutno igraju u odličnoj formi, a tu su i iskusni igrači koji bi trebalo da iznesu najveći teret u predstojećim mečevima sa Finskom i Gruzijom.

Kokoškova najpre očekue nekoliko treninga, kako bi se upoznao sa ekipom i uvideo koje su mogućnosti njegovih izabranika. On je istakao da njegovu selekciju očekuje težak put u narednom periodu, da pobede neće doći same, već da će tim Srbije morati da iskoristi znanje, iskustvo i energiju.

Kokoškov će na klupi naše selekcije debitovati na meču u Finskoj 20. februara, a novi strateg je istako da to neće biti ni malo prijatno gostovanje.
Tri dana dana nakon Finske naš tim će odmeriti sange sa selekcijom Gruzijom u hali "Aleksandar Nikolić". U našoj grupi nalazi se još selekcija Švajcarske, učešće na Evrobasketu obezbediće dva najbolja tima uz Gruziju, koja kao jedan od domaćina ima pravo direktnog plasmana. Posle ovog, predstoje još dva "prozora", u novembru i februaru naredne godine.
Evropsko prvenstvo biće održano od 2. do 19. septembra 2021. godine, i to u četiri države - Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji. 

Inače, u javnosti se nedavno dosta govorilo o dolasku i trenera Denver Nagetsa Majkla Melouna u stručni štab reprezentacije Srbije, što je uostalom objavljeno i na zvaničnom sajtu KSS, ali kako je Kokoškov istakao još uvek se čeka leto i konačna Melounova odluka.