Komeserijat za izbeglice: Među migrantima nema obolelih

|   Info
Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije saopštio je danas da se zbog pandemije korona virusa migranti u Srbiji već više od tri nedelje nalaze u potpunoj izolaciji.
Foto: Arhiva televizije Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije napominje da su neki centri i duže od mesec dana u potpunoj izolaciji, i da za sada među migrantima nema nijedan oboleli.

“Usled karantina u kom se nalaze očekivan je porast napetosti, tenzija i nervoze u centrima. To, međutim, nije ni razlog, ni opravdanje za kršenje odredbi vanrednog stanja, koje u situaciji velike opasnosti po zdravlje stanovništva, moraju da poštuju svi”, ocenjeno je u saopštenju povodom tuče migranata u Obrenovcu.

Komesarijat za izbeglice i migracije očekuje od nadležnih da sve vinovnike nemira procesuira po zakonu koji važi u ovim vanrednim okolnostima i ističe da ni ubuduće neće tolerisati kršenje odredbi vanrenog stanja unutar centara.

Komesarijat se zahvaljuje Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj i efikasnoj reakciji uvereni da će i ubuduće, zajedničkom i koordinisanom akcijom, sprečiti pojavu bilo koje nepoželjne situacije u centrima u vreme vanrednog stanja.