Odluka o radnom vremenu objekata brze hrane

|   Info
Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada, kojom se ograničava radno vreme objekata brze hrane koji se nalaze u stambenim zgradama.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Prema rečima gradskog podsekretara za privredu Radenka Durkovića, ovom odlukom objekti brze hrane, koji se nalaze u stambenim zgradama, izjednačeni su sa ostalim ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambenim zgradama, prenosi Beoinfo.

"Odluka je doneta na inicijativu građana zbog učestalih primedbi na buku iz ovih objekata, a na ovaj način objektima brze hrane onemogućava se dvadesetčetvoročasovno radno vreme", objasnio je Durković.

Odbornici su uvojili i Program zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada za 2020. godinu.

"Ovaj program obuhvata područja 14 od ukupno 17 gradskih opština, budući da u tri gradske opštine Vračar, Stari grad i Savski venac, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, nema poljoprivrednog zemljišta. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dalo je saglasnost na predlog ovog značajnog programa", naveo je Durković.