Sportska avantura u kanjonu reke Jerme

|   Sport
Letnja sportska manifestacija u prirodi koja se organizuje od 14. do 18. avgusta okupiće veliki broj učesnika, u nekim slučajevima i porodica, a posetioci najavljuju dolazak ne samo iz Srbije već i Bugarske, Makedonije i drugih okolnih zemalja. Planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam, upoznavanje pećina i kontakt sa prirodom, samo su neki od sadržaja koji očekuju učesnike sada već tradicionalnog Avanturističkog festivala u kanjonu reke Jerme.
Foto: Igor Đorđević

 

Planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam, upoznavanje pećina i kontakt sa prirodom, samo su neki od sadržaja koji očekuju učesnike sada već tradicionalnog Avanturističkog festivala u kanjonu reke Jerme.

Letnja sportska manifestacija u prirodi koja se organizuje od 14. do 18. avgusta okupiće veliki broj učesnika, u nekim slučajevima i porodica, a posetioci najavljuju dolazak ne samo iz Srbije već i Bugarske, Makedonije i drugih okolnih zemalja.

Kanjon reke Jerme, koja izvire nedaleko od Vlasinskog jezera, a u Nišavu se uliva kod Pirota, mnogi zbog lepote zovu srpskim Koloradom. Tokom Avanturističkog festivala organizatori su za učesnike pripremili ne samo sportske izazove, već i različite aktivnosti kao što su posmatranje ptica, ekološke radionice, istraživanje biljnog sveta i programi za decu.

"Festival obuhvata program od preko 20 različitih aktivnosti za koje se učesnici mogu opredeliti tokom pet dana trajanja festivala",  poručili su organizatori iz NEAT grupe.

Posetioci mogu da borave u kampu ili u nekom od seoskih domaćinstva u Poganovu, Trnskim Odorovcima ili Zvonačkoj banji. Zainteresovani se mogu prijaviti do 1. avgusta. 

 

 

 

Foto: Igor Đorđević
Foto: Igor Đorđević