Stop! Svi na sport

|   Info
U šest sportskih disciplina i dve discipline koje su vezane za igru memorije, 240 učenika iz 40 osnovnih škola započelo je u Čairu dvodnevno nadmetanje u sklopu popularne akcije “Stop! Svi na sport” koja ima za cilj razvoj sporta i promociju zdravih stilova života kao i bezbednosne prevencije i kulture mladih.
Foto: televizija Kopernikus

Jedna od najlepših I najmasovnijih sportskih manifestacija za osnovce “Stop! Svi na sport” I ove godine organizuje se u Čairu od 23 do 25 aprila. Takmičenje ima za cilj promociju sporta, fer pleja I zdravih stilova života a učenici će se nadmetati u šest sportskih diciplina kao što su atletika, gimnastika, odbojka, tekvondo, orejentiring, streličarstvo i dve dicipline koje su vezane za igru memorije, kažu iz Sportskog saveza.

-Drago mi je da se ogroman broj škola odazvao. U saradnji sa Policijskom upravom uspevamo da održimo standard ovog takmičenja za decu, samim tim podižemo školski sport na viši nivo.

Za razliku od predhodnih godina kada je većina učesnika dolazila iz Niških škola 2019 će biti posebna po tome što će se manifestaciji pridužiti I četvrtaci iz čitavog okruga. Lidija Todorović, oficir za prevenciju Policijske uprave u Nišu kaže da je pre svega cilj druženje ali i upoznavanje dece sa policijskom profesijom.

-Zadovoljstvo nam je što se već petu godinu za redom družimo sa školarcima i nadamo se da će u narednom periodu ova manifestacija da se nastavi kao i dao sada i da će biti još masovnija.

Akciju “Stop! Svi na sport” tradicionalno organizuju Sportski savez, Policijska uprava I Školska uprava grada Niša uz pokroviteljsku podršku grada.