Sve spremno za povratak "Zlatne rukavice"

|   Sport
Niš se definitivo vraća na boksersu mapu sveta. Prestižni međunarodni turnir “Zlatna rukavica” će se posle 21 godinu ponovo održati u hali “Čair”.
Foto: Tv Kopernikus

Tim povodom gradanačenik Niša Darko Bulatović upriličio je prijem za predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina i naše reprezentativce iz Niša, na kome su predstavljeni detalji održavanja velike bokserse manifestacije.
Turnir će trajati četiri dana, okupiće najbolje borce iz 25 zemalja, a grad je na pravi način podržao održavanje ovog događaja.

Nekadašnji proslevljeni reprezentativac,  a sada prvi čovek Saveza Nenad Borovčanin najavio je pravi bokserski spektakl. 
Trofej “Zlatna rukavica” namenjen je najboljem borcu turnura. U konkurenciju ulaze pobednici svih kategorija, a osvajača prestižnog priznanja odlučuju nekadašnje jugoslovenske legende ringa. Pobedama i najvišem plasmanu nadaju se i reprezentativci iz Bokserkog kluba Naisus.

Nekada jedan od najprestižnijih turnira u se ponovo vraća na veliku scenu, kao i boks u Srbiji, koji je oživeo zahvljaujući projektu besplatna škola olimpijskog boksa u svim večim gradovima u našoj zemlji. 
Veliko finale “Zlatne rukavice” zakazano je za 1. decembar u “Čairu”, a tri dana pre toga publika će moći da uživa u kvalifikacionim borbama, četvrtinalu i mečevima polufinala.