Tek stigao u Zvezdu, a već priča o najvećem rivalu (video)

|   Sport
30-godišnji vezni fudbaler je još govorio i o tome da neće imati veliki problem da se prilagodi srpskom fudbalu jer je do sada imao priliku da bude u timu sa više naših igrača.
Foto: FK Crvena zvezda

 

Novi fudbaler Crvene zvezde Seku Sanogo pričao je o svojim prvim utiscima nakon dolaska u tim jesenjeg prvaka Srbije. Sanogo je u Zvezdu stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Al Atihada, a od sportskih izazova koji ga očekuju kaže da se najviše raduje derbiju sa Partizanom.

"Srećan sam što sam ovde. Nadam se da ćemo uraditi dosta lepih stvari, kao i da ostvarimo pobedi u derbiju što je najveća utakmica u Srbiji. Imao sam prilike da igram protiv njih, pobedio sam ih kada sam igrao u Jang Bojsu i nadam se da će se tako nastaviti i u Zvezdi. Mislim da je prioritet, pored osvajajnja titule, plasama u Ligu šampiona. O sebi nisam mnogo pričao, jer nisam pričljiv, a voleo bih da ljudi o meni nauče i sude po igrama na terenu i tako me upoznaju na najbolji mogući način. Poznajem fudbalere Zvezde, imao sam priliku da ih gledam i protiv Jang Bojsa. Istakli su se Marin i Borjan, ali verujem das u i ostali fudbaleri veoma dobri", rekao je Sanogo.

Reprezentativac Obale Slonovače igraće u crveno-belom dresu sa brojem 35, koji je nekada nosio još jedan internacionalac Sekundo Kastiljo. Sanogo se nada da će i on ostaviti sličan trag u Zvezdi.

"Čast mi je da mogu da preuzmem broj tog igrača i verujem da ću igrati na istom niovu kao i on, a možda i bolje. Ovaj broj je veoma značajan za mene, jer je petica moj srećan broj. Nadam se ću sa ovim brojem na dresu uraditi mnoge, velike stvari u Crvenoj zvezdi", kaže Sanogo.

30-godišnji vezni neće imati veliki problem da se prilagodi srpskom fudbalu jer je do sada imao priliku da bude u timu sa više naših igrača.

"Igrao sam sa mnogo fudbalera iz Srbije kroz čitavu karijeru. Prvenstveno mislim na Prijovića i Vilotića, kao i na Gajića. Igrao sam i sa Sulejmanijem koji je igrao u Partizanu, tako da sam upoznat i sa večinom derbija. Imao sam prilike da slušam o Beogradu i Srbiji. Prvenstveno bih ja voleo svojim iskustvom ovde da steknem određeno mišljenje o svemu i da naučim nešto više o Zvezdi i Srbiji", nada se pojačanje crveno-belih.

Sanogo je obećao da će se maksimalno potruditi da obraduje navijače dobrom igrom u timu Dejana Stankovića.