Tekvondistkinje na jakom turniru u Emiratima

|   Sport
Srpske tekvondistkinje otputovale su na finalni Grand pri koji se organizuje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 22. i 23. novembra.
Foto: YouTube printscreen

 

Takmičenje koje se organizuje u gradu Fudžejra poslednji je veliki turnir u 2018. godini i na njemu učestvuje 15 najboljih boraca sa olimpijske liste.

Srbiju će predstavljati Milica Mandić i Ana Tepavac u kategoriji preko 67 kilograma i Vanja Stanković u konkurenciji do 49 kilograma. Tim naše zemlje predvode treneri Dragan Jović i Vanja Babić.

"Takmičenje je već samo po spisku takmičara izuzetno jako, a na to treba dodati i napornu sezonu koja je uzela mnogo snage i energije.Svesni smo svega toga i veoma smo svi motivisani da konačno osvojimo prvu medalju sa finalnog Grand prija“, rekao je trofejni srpski trener Dragan Jović.

Ovo takmičenje donosi duplo više bodova u odnosu na ostale grand pri turnire, ali više čak i od evropskog prvenstva. Srbija je u prošlosti stigla samo do polufinala i to preko Milice Mandić koja tom prilikom nije uspela da osvoji medalju.

Poeni koji se mogu osvojiti na turniru u Fudžejri jako su važni za olimpijsku listu. Konkurencija je izuzetno jaka i čine je tekvondistkinje iz 39 zemalja sveta.

"Sada imamo i taj motiv pored onog najbitnijeg, a to je skupljanje što više poena za Olimpijske igre u Tokiju. Od naših takmičara uspele su da se plasiraju Vanja, Tijana, Milica i Ana, međutim Bogdanovićeva ne učestvuje zbog promene kategorije. Ove tri takmičarke su dovoljno kvalitetne da se bar neka od njih domogne medalje i verujem da mogu“, kaže Jović.