U "Mei Ta" u Obrenovcu zaposleno 3.000 radnika

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas fabriku "Mei Ta" u Obrenovcu, u kojoj je zaposleno 3.000 radnika, podsećajući da je država mnogo pomogla njeno otvaranje.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Pre pet godina, kada smo počinjali sa investicjom, svi su bili u neverici. Napadali su me novinari jedne televizijske kuće da će biti zaposleno samo 700 radnika, a u ugovoru piše 1.500, a sada radi 3.046 radnika, rekao je Vučić obraćajući se radnicima.

Samo rad može da donese rezultat, rekao je on i naglasio da je posebno ponosan na ovu fabriku.

Da sutra ne budem ništa, ko god uđe u fabriku znaće da smo je mi izgradili zajedno sa kineskom braćom. Želim da zahvalim Si Đinpingu, našim kineskim prijateljima, rekao je Vučić.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Mi ćemo sačekati i dočekati kineskog predsednika onako kako ga nijedna zemlja na svetu nije dočekala. Mi smo na Železaru gubili svakog meseca 10 miliona dolara, svakog meseca. Danas Kinezi rade, povećali su plate i sačuvali nam 5.200 radnih mesta, rekao je Vučić.

U Boru smo išli u minus dok nisu došli Kinezi i dok Ziđin nije preuzeo Bor, rekao je Vučić.

Nešto ranije prilikom obilaska fabrike, a tokom predavanja učenicima Tehničke škole, Vučić je podsetio na reči izraelskog premijera Šimona Pereza da će budućnost imati samo one zemlje u kojima radnici budu učili, a učenici radili.

Ostali neće moći da izdrže tržište i konkurenciju i zato sam posebno srećan da se bavimo dualnim obrazovanjem, rekao je Vučić.

Video sam ljude u livnici, mašinskoj obradi i zadovoljan sam što vidim da imamo obučene radnike, mlade ljude koji mogu da napreduju, rekao je Vučić.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo rekla je da je kineski investitor uložio 150 miliona evra u tu fabriku, što je donelo 3.000 radnih mesta.

Fabrika dobro posluje, drago mi je da to čujem. Hvala predsedniku i svim srpskim prijateljima na tome što su podržali kineske privrednike, inženjere i radnike u ovoj zajedničkoj fabrici, rekla je Čen.

Prošle godine postigli smo velike rezultate u našim odnosima u svim oblastima, konstatovala je ona.

Sa Vučićem su u fabrici bili gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, ministar prosvete Mladen Šarčević i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike