U nevremenu povređena državljanka Srbije

|   Info
U snažnom olujnom nevremenu, koje je u sredu uveče pogodilo Halkidiki, povređena je jedna državljanka Srbije i nalazi se na lečenju u solunskoj bolnici Papanikolau, potvrđeno je danas FoNetu u Konzulatu Srbije u Solunu.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: FoNet

U Konzulatu je rečeno kako grčki mediji javljaju da je do sada identifikovano šest žrtava iz drugih zemalja, a na desetine ih je povređeno.

Još uvek nemamo zvaničnih informacija od grčkih vlasti jer su oni usresređeni na zbrinjavanje povređenih, rekla je FoNetu konzul Dragana Glišić

Ona je navela da su u najteže pogođenom području angažovani pripadnici vojske, policije i civilne zaštite, a da je na teren stigao i ministar unutrašnjih pposlova.

Miniistar je u Neomudanji, gde je očigledno bio najači udar. Velika šteta je pričenjna automobilima, putevima i zgradama, ali to je sada u drugom planu jer se svi fokusiraju na povređene kojih ima na desetine, rekla je Glišić.

Prema njenim rečima, Konzulatu u Solunu još uvek se nisu javljali državljani Srbije, ali da u predstavništvu očekuju prijavljivanje štete na vozilima kojima su doputovali u Grčku.