Učenici OŠ 1. maj iz Trupala osvojili srebro i bronzu na takmičenju robotike

|   Info
Članovi tima robotičara OŠ 1. maj iz Trupala, na nedavno održanom internacionalnom takmičenju u Robotici u Rumuniju u gradu Brašovu, osvojili su dva odličja, srebro i brnozu. Tim povodom predsednik opštine Crveni krst, koji je ujedno i pokrovitelj učešća na takmičenju, primio je i nagradio talentovane učenike, a najboljoj učenici Valeriji Stefanović dodelio tablet računar.

Na internacionalnom takmičenju Robotike, koje je nedavno održano u Rumuniji, talentovani učenici iz OŠ 1. maj iz Trupala, osvojili su tri srebrne i tri bronzane medalje. Naime ovi mališani već, drugi put sa velikm uspehom učestvuju na međunarodnom sajmu robotike. Gledajući robote na televiziji, nastala i želja da se ovim bavi i da uči sve ono što je vezano za njih, kaže Valerija Stefanović, dobitnica srebrne medalje.
Bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem na ovom takmičenju, samim tim i da podstaknem ostalu decu da  se uključe u takmičenju robotike.
Na ovogodišnjem takmičenju u Rumuniji učestvovalo je oko 200 takmičara. Osim učenika iz OŠ 1. maj, bili su i učesnici  iz Severne Makedonije, Rumunije, Bugarske i Moldavije.
Ovaj robot takozvani nbot dobili smo od fondacije b92. Jedna od aktivnosti koju može da izvede je da prati liniju i da reaguje na zvučne signale.
Predsednik opštine Crveni krst čestitao je učenicima na osvojenim nagradama i poželeo da u narednom periodu postignu joše veće rezultate.
Ovom prilikom poklanjamo tablet računar najboljoj roboričarki i naravno čestitao bih profesoru i direktorki OŠ 1. maj na osvojenim nagradama.
Robot nBot sa kojim su mladi učenici osvojili nagrade, OŠ 1. maj dobila je od fondacije b92, a zadatak učenika bio je da programiranjem unaprede njegov rad.