UEFA izrekla najveću kaznu u istoriji: Albanski klub 10 godina bez Evrope

|   Sport
Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je uspenziju od 10 godina Skenderbegu za nameštanje utakmica u domaćem prvenstvu i evropskim takmičenjima, kao i novčanu kaznu od milion evra.
Foto: YouTube printscreen

Ova organizacija je odbila žalbu Skenderbega na 10-godišnju suspenziju, najveću koju je izrekla Evropska fudbalska unija.
Slučaj Skenderbega završio se  posle godinu dana i istrage kojom su obuhvaćeni bivši ministar finansija Albanije i predsednik kluba, a istražitelji UEFA dobili pretnje smrću.
Sud u Lozani je naveo je naveo da je sudsko veće utvrdilo da je Skenderbeg učestvovao u nameštanju utakmica, domaćih i evropskih.
Koristeći dokaze iz šablona klađenja, istražitelji UEFA naveli su da su nameštene dve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona, jedna protiv Dinama iz Zagreba i jedna protiv Krusejdersa i dve utakmice grupne faze Lige Evropa 2015. godine, protiv Sportinga iz Lisabona i Lokomotive iz Moskve. 
UEFA je, takođe, sumnjičila Skenderbeg da je učestvovao u nameštanju oko 50 domaćih utakmica od 2011. godine. 
Podsetimo, ovaj klub je pre dve godine igrao u grupnoj fazi Lige Evope, a tom prilikom je upisao dva meča i protiv Partizana. Crno-beli su slavili pred domaćom publikom sa 2:0, dok na terenu rivala nije bilo golova.