Uspostavljanje redovnog avio saobraćaja na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu

|   Info
Odlukom Vlade Republike Srbije ponovo je otvoren granični prelaz na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu, što je omogućilo ponovno uspostavljanje redovnog avio saobraćaja.
Foto: televizija Kopernikus

 

Prva posle proglašenja pandemije je krenula kompanija Wizz Air i to letom za Dortmund. Aerodromi Srbije doo Niš podsećaju sve putnike koji putuju sa niškog aerodroma da će morati da se ponašaju i imaju sva neophodna dokumenta u skladu sa obavezama koje su nametnule državeka kojima se obavlja saobraćaj.

Svi dolazeći putnici, odlukom Vlade Republike Srbije, od danas ulaze na teritoriju Republike Srbije bez upotrebe PCR testa i obavezne samoizolacije, uz poštovanje svih propisanih mera. Na osnovu preporuka Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Instituta za javno zdravlje Niš, Aerodromi Srbije su preduzeli sve potrebne mere zaštite, kako bi putnici i zaposleni na aerodromu ostali bezbedni tokom boravka i rada.

“Molimo putnike da se ponašaju odgovorno prilikom boravka na aerodormu, da na aerodrom ne dolaze bez zaštitne maske i da prate uputstva koja su istaknuta u terminalnoj zgradi i koja će dobijati od našeg osoblja”, apeluju iz d.o.o. Aerodromi Srbije.

- Očekujemo da se, u toku juna meseca, nastavi sa postepenom normalizacijom saobraćaja sa aerdoroma Konstatin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu i da i ostale avio kompanije obnove saobraćaj u skladu sa svojim procenama i odlukama. Aerodromi Srbije će, kao i do sada, obaveštavati javnost o novostima vezanim za ponovno uspostavljanje redovnog putničkog avio saobraćaja.