Vajld karta umesto direktnog mesta u Evroligi

|   Sport
Regionlano takmičenje je izbubilo direktno mesto za nastup u Evroligi, ali je dobilo garancije da će putem raspodele tri vajld karte imati sigurno mesto u elitnom takmičenju.
Foto: aba-liga.com

ABA liga od 2020. godine definitivno neće davati direktnog učesnika Evrolige. To je epilog sastanka čelnika elitnog takmičenja u Minhenu, na kome se raspravljalo o novinama u ovom nadmetanju. Nakon ovakvog epiloga u Nemačkoj čelni ljudi sa Jadrana su se oglasili zvaničnim saopštenjem, u kome se navodi da je ABA liga dobila garancije da će putem raspodele tri vajld karte imati sigurno mesto u najkvalitetnijem takmičenju na starom kontinntu.
Na sataku u Minhenu je potvršeno da će Evroliga počev od 2020. godine imati 18 učlesnika. Od tog broja 11 klubava ima višegodišnju licencu,dva mesta idu Asvelu i Bajernu, dva tima dolaziće iz Evrokupa, dok će tri ekipe dobiti „godišnji vajld kard“, što je verovatno i najveća promena. Napominje se da će šampion ABA lige ipak imati prednost pri dobijanju ove specijalne pozivnice, jer se u njoj ne nalazi nijedan licencirani klub.