VAUČERI 2020. - Gde će penzioneri na letovanje?

|   Život
Penzioneri, studenti i zaposleni čija je plata manja od 70.000 dinara već apliciraju za korišćenje novih 400.000 vaučera za odmor u Srbiji. Kako će ih iskoristiti naši penzioneri, saznajemo iz razgovora sa njihovom predstavnicom, predsednicom Udruženja penzionera Starog grada, Snežanom Nenom Šantić.

Novine u odnosu na prošlu prijavu za vaučere jeste da je povećan obuhvat ljudi koji mogu da se prijavea među njima su studenti i oni čija su primanja manja od 70.000. Do sada je limit za zaposlene bio 60.000 dinara. Ti vaučeri značajno će produžiti turističku sezonu, pa ona neće biti ograničena na dva ili tri letnja meseca, već da će potrajati do kraja godine, ističe predsednica Udruženja penzionera Starog grada, Snežana Nena Šantić.

Šantićeva ističe i da postoji pomoć i za one čija je penzija manja 27.770 dinara, a to su besplatne banje koje država deli na svakih 5 kalendarskih godina.

Do vaučera se dolazi vrlo lako! Pre svega mora se izvršiti rezervacija smeštaja i popuniti obrazac prijave na sajtu vaučeri.rs. Popunjena prijava, sa potrebnom dokumentacijom, isključivo se podnosi preko šaltera JP “Pošta Srbije“, na teritoriji cele Republike Srbije.
Prijave građana JP „Pošta Srbije“ će primati najkasnije do 15.10.2020. godine. Korisnik vaučera vrši rezervaciju i uz popunjenu prijavu stavlja na uvid potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš, a za korisnike prava na penziju i radno angažovana lica i napred navedenu dokumentaciju. Prijava će se evidentirati sa tačnim datumom i vremenom predaje.

Broj prijava za dodelu vaučera ograničen je raspoloživim budžetskim sredstvima i rangiranje prijava će se vršiti na osnovu datuma i vremena prijema na šalteru JP „Pošta Srbije“.

Dodatne informacije svi građani mogu pročitati na sajtu vaučeri.rs.

 

Novinar: Ivana Damnjanović