Borković se vraća u domaća takmičenja

|   Sport
"Uželeo sam se domaće publike i siguran sam da će mi biti vetar u leđa. Ovo je za mene veliki izazov s obzirom na to da nisam vozio reli 10 godina i da sam ga ukupno u celoj karijeri vozio samo nekoliko puta. Reli se smatra najzahtevnijom auto disciplinom i kraljicom ovog sporta", rekao je srpski automobilista pred početak međunarodnog Srbija relija.
Foto: dusanborkovic.com

 

Dušan Borković se ponovo vraća u domaća trkačka takmičenja. Najbolji srpski automobilista nastupiće na 52. međunarodnom Srbija reliju.

Trka se vozi od 27. do 29. septembra u Vrnjačkoj Banji, tačnije na stazama Mrka stena, Kriva reka, Župa, Boturić, Goč, Stanišinci i Beranovac.

Borković se na neki način vraća na mesto na kojem je i počeo svoju karijeru. Srbija reli je mesto gde je debitovao 2008. godine, a danas se ovo takmičenje boduje i za Evropski reli trofej.

34-godišnji automobilista veruje da će uspeti da pobedi i da će trofej Srbija relija posle skoro 30 godina konačno uspeti da zadrži neko od domaćih takmičara. Borković je podsetio da je ova trka i veliki izazov za njega, jer je Srbija reli vozio samo nekoliko puta:

"Godinama sam priželjkivao da se jednog dana vratim na Srbija reli, i drago mi je da su se sada stekli uslovi da se pojavim na ovom prestižnom takmičenju i ponovo vozim reli trke koje su moja velika ljubav. Pomno sam pratio šta se dešava u reliju, godinama bio promoter ovog takmičenja i evo me konačno i kao takmičar. Dolazim sa pobedničkim ambicijama i potrudiću se da se trofej vrati u Srbiju posle skoro 30 godina."

Donedavno takmičar evropskog TCR šampionata kaže da se uželeo i domaćih navijača i da bi ovaj nastup mogao da bude vetar u leđa za njegovu dalju karijeru:

"Uželeo sam se domaće publike i siguran sam da će mi biti vetar u leđa. Ovo je za mene veliki izazov s obzirom na to da nisam vozio reli 10 godina i da sam ga ukupno u celoj karijeri vozio samo nekoliko puta. Reli se smatra najzahtevnijom auto disciplinom i kraljicom ovog sporta."

 

 

Foto: dusanborkovic.com