Mitrović i Kolarov zadovoljni pobedom (video)

|   Sport
Naredne reprezentativne obaveze naši fudbaleri imaju u oktobru, kada se okupljaju zbog utakmice sa Litvanijom, koja se igra na gostujućem terenu.
Foto: Fonet

 

Aleksandar Mitrović, koji je dvostruki strelac u pobedi Srbije nad Luksemburgom sa 3:1, posle ovog susreta ocenio je da možemo da budemo zadovoljni rezultatom naših fudbalera.

"Teška utakmica, pre svega mentalno posle Portugalije, ali dali smo golove na vreme. Dobio sam dve lepe asistencije da pogodim mrežu, možda sam mogao još koji put, ali najbitnije je da se reprezentacija vratila na pobednički put. Lepa pobeda, zadovoljan sam", rekao je posle utakmice Mitrović.

Napadač fulama je postigao svoj 29. gol u nacionalnom timu, zbog čega je na listi najboljih strelaca svih vremena preskočio legendarne reprezentativce Predraga Mijatovića i Boru Kostića. Ovaj statistički podatak za 24-godišnjeg fudbalera predstavlja čast, zato što se našao na listi sa tako velikim imenima.

"Čast mi je što sam u tom društvu, sigurno je da sam srećan, ali ekipa je najbitnija. Ne opterećujem se time. To su sve velika imena na listi, ne bih sebe da poredim sa njima. Na meni je da nastavim da radim", izjavio je reprezentativac Srbije.

O utakmici je govorio i kapiten Aleksandar Kolarov, koji je podsetio da je ipak najteže bilo naći mentalnu snagu posle teškog poraza od  Portugala.

"Van plasmana smo, što je težak udarac za sve nas. Teško je bilo posle teškog udarca od Portugala da se motivišemo za Luksemburg, ali smo našli snagu. Mislim ipak da smo rutinski odradili utakmicu. Sada nam preostaje još šest meseci do baraža. Bila je to teška utakmica posle onakve protiv Portugala. Znali smo da to nije Luksemburg od pre ne znam koliko godina, dobra su ekipa. Uradili smo šta smo hteli i pobedili. Nije bilo brilijantne igre, ali smo zasluženo pobedili", naveo je Kolarov.

Naredne reprezentativne obaveze naši fudbaleri imaju u oktobru, kada se okupljaju zbog utakmice sa Litvanijom, koja se igra na gostujućem terenu.