Vlada usvojila Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi

|   Info
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2023. godini, za šta su obezbeđena sredstva u ukupnom iznosu od 23.125.365.000 dinara.
Foto: FoNet/Vlada Srbije

 

Izvor: FoNet

Podsticaji su koncipirani tako da na optimalan način podržavaju nedovoljno razvijene oblasti poljoprivredne proizvodnje, kao i područja sa otežanim uslovima rada, a sve kroz unapređenje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava.

Te mere su glavni predmet usklađivanja sa šemama Zajedničke poljoprivredne politike EU, tako da se postepena transformacija sprovodi kao deo procesa pristupanja Uniji, navodi se u saopštenju.

Članovi Vlade usvojili su Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja digitalnih veština u Srbiji za period od 2020. do 2024. godine, u periodu od 2023. do 2024. godine.

Na sednici je usvojena Uredba o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa u 2023. godini, u ukupnom iznosu od 355 miliona dinara.

Uredbom su obuhvaćene sledeće oblasti: zaštita prirode i klimatske promene, zaštita životne sredine neklasifikovana na drugom mestu, podsticaji za programe upravljanja zaštićenim prirodnim dobrima od nacionalnog interesa i javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama.

Vlada je donela Odluku o obrazovanju Tela za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima, čiji je cilj da prati, usmerava i koordinira aktivnosti vezane za smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica, kao i da sprovodi Nacionalnu strategiju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Članovi vlade su saglasni da se uspostavi saradnja Opštine Golubac i Opštine Koronini u Rumuniji, i to u oblasti privrede, obrazovanja, kulture, zdravstva, sporta i fizičke kulture i turizma, dodaje se u saopštenju.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.