Volonteri Gradske opštine Medijana sa novom zaštitnom opremom na terenu

|   Info
Volonteri GO Medijana imaju novu zaštitnu opremu za rad na terenu – vizire. Opremu je obezbedila opština sa namerom da poveća stepen njihove zaštite tokom obilaska građana i nabavke namirnica i lekova.

 

Raste i broj donatora koji pomažu socijalno ugroženim Nišlijama sa područja najveće niške opštine. U GO Medijana kažu da će osim firme „Kiki kore“, koja donira peciva, i ugostiteljske radnje „Kutak plus“ i „Kutak 4“, isporučivati svakodnevno i to besplatno, po 50 kuvanih obroka sa osvežavajućim napicima, a volonteri će ih dostavljati na adrese građana.

Broj obroka povećavaće se ukoliko se za to ukaže potreba. Vlasnici ovih radnji su u utorak kupili i pelene vredne 4.000 dinara za jednu porodicu iz GO Medijana, koja se za pomoć obratila preko opštinskog kontakt centra.

U utorak je počela i dostava besplatnih obroka iz restorana „Marjan“, u Draževcu, na njihov zahtev, i biće nastavljena narednih dana u zavisnosti od potrebe građana, a u dogovoru sa nadležnima. Iz dobrovoljnog novčanog fonda GO Medijana kupljeni su lekovi za dve porodice u vrednosti od 10 hiljada dinara. GO Medijana obezbedila je i podelila domaćinstvima više od 150 paketa hrane i 150 paketa kućne hemije.

Od osnivanja Kontakt centra GO Medijana, 16. marta do ponedeljka, 6. aprila primljen je 7341 poziv za dostavu namirnica, medikamenata, dostavu paketa korisnicima socijalne pomoći, pružanje raznih vidova informacija. Tim lekara primio je 1511 poziva i pružio potrebne savete, služba dostave obišla je 2403 domaćinstva i dostavila potrebne namirnice. Najstarijim sugrađanima tokom dozvoljene kupovine vikendom podeljeno je ukupno 15 000 maski, i više od 3000 flajera sa brojevima telefona kontakt centra.

Gradska opština Medijana trenutno ima blizu 250 volontera.

Gradskoj opštini Medijana dostavljen je i 201 paket Crvenog krsta. Prvog dana podeljeno je nešto više od 50 paketa. Kako dosta građana nije bilo na adresi ili su podaci bili neispravni, nastavlja se sa podelom paketa, po spisku Centra za socijalni rad, odnosno korisnicima socijalne pomoći. Volonteri opštine pomažu i pri podeli natrijum-hipohlorita, kao i opreme za upravnike stambenih zajednica.

Kontakt centar Gradske opštine Medijana pored već ustaljenih dnevnih aktivnosti uključuje se i izlazi u susret gde god se javi potreba za pružanjem pomoći i odgovara na pozive svim građanima.