Vučić dočekao Merkel

|   Info
Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla je danas u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dobrodošlicu joj je poželeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Ceremonija svečanog dočeka je planirana u 18 sati ispred Palate Srbije, uz državne i vojne počasti.

Vučića i Merkel očekuju razgovoru u četiri oka, posle čega su planirana obraćanja medijima.

Tokom boravka nemačke kancelarke u Beogradu, planirani su i sastanci sa predstavnicima nevladinih organizacija iz regiona.

Dan kasnije, Merkel će otputovati za Tiranu, gde je očekuju susreti s tamošnjim premijerom Edijem Ramom i sa predsednicima vlada šest balkanskih zemalja.

Prethodne posete Merkel Beogradu bile su 2011.  i 2015. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič objavio je danas na instagram nalogu buducnostsrbijeav da je dolazak nemačke kancelarke Angele Merkel u Beograd velika stvar za Srbiju i da "ima strah i tremu" da nešto ne pogreši.

Došao sam mnogo ranije u aerodromski salon i mislim da sam 500 puta od sale do piste ponovio koliko radnika zapošljavaju nemačke firme, koliko je investicija, trgovinska razmena, sve detalje Briselskog sporazuma. Imam strah i tremu da nešto ne pogrešim, naveo je Vučić.

On je istakao da je učio da se kancelarki obrati i na nemačkom, uz napomenu da taj jezik nije savladao i da se "još muči".

Ovo je velika stvar za Srbiju i sve nas. Valjda ćemo sve dobro izgurati, držite mi palčeve, a ja obećavam da ću da se borim za Srbiju, poručio je Vučić.

 

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike