Vučić i Orban na otvaranju Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu

|   Info
Mnogo teška zima čeka ceo svet, a ljudi ovde to ne vidi, jer ništa ne nedostaje i suštinski se kriza ne oseća, ocenio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ocenio da ako se ne promeni nešto u sukobu na istoku Evrope, skoro četvrtina sveta biće u potrebi za elementarnim količinama hrane, što će stvoriti nove probleme.
Foto: buducnostsrbijeav

 

Izvor: FoNet

Pitao sam premijera Orbana možemo li da čuvamo deo energenata u Mađarskoj, jer mi nemamo kapaciteta, a on mi je u roku od sekund rekao da nema problema, naveo je Vučić na otvaranju Međunarodnog sajma poljoprivrede sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Ako Mađarskoj nedostaje bilo šta, a imaju svega dovoljno, ali ako nešto nedostaje Srbija je tu, a nama ako nešto nedostaje prvi poziv će biti u Budimpeštu i nastavićemo da gradimo taj partnerski odnos, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija ima odnos pun poštovanja prema Orbanu, njegovim hrabrim potezima i želji da sasluša narod sa Balkana i da se bori za Srbiju.

Imali smo u Briselu sastanak ministar spoljnih poslova i jedini koji je u potunosti bio uz Srbiju je bio šef diplomatije Mađarske, po nalogu premijera Orbana, predočio je Vučić.

On je najavio i da Srbija nastavlja izgradnju brze pruge Beograd - Budimpešta i da je u toku rad na deonici do Subotice.

Tokom obilaska štandova na Novosadskom sajmu, Vučić je rekao da je bolje biti oprezan i govoriti o teškim stvarima, pa da "sve ispadne dobro, nego da se smejete unapred, a dođu loši rezultati".

Upitan o usaglašavanju Srbije sa odlukama EU kada je reč o sanakcijama Rusiji, Vučić je ocenio da je mnogo zahteva, ali je njegov posao da brine o Srbiji, a ne o EU.

Brinućemo o EU, kada budemo član Unije, a sada nam je posao da brinemo o Srbiji, da ima dovoljno hrane, goriva, integritetu, Ustavu, rekao je Vučić.