Vučić: Lekari su heroji ovog doba

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na prijemu lekara koji su radili u kovid bolnicama da će dani njihovih muka ostati upamćeni kao dani njihove slave i podviga.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

On je lekare nazvao herojima ovog doba i istakao da je su ljudi više verovali njima nego sebi i da Srbija nikada nije bila toliko upućena na nekoga.

"Zahvaljujući vama imamo budućnost", poručio je Vučić.

On je citirao i britanskog premijera Vinston Čerčila "nikada toliko nas nije toliko dugovalo tako malom broju vas".

"Od Predraga do Gorana, od Milike do Darije, nije kritičar, nije kibicer, nije onaj koji dobacuje i kritikuje uvek u pravu, u pravu je onaj u areni koji se podiže kada padne i radi sve što ume za svoju zemlju i narod", poručio je Vučić.

Direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović zahvalio je svima koji rade u zdravstvenom sistemu i svima koji su pomogli zdravstvenom sitemu, a pre svega državi.

"Infektološka služba nikada do sada nije imala takvu podršku sistema, rađeno je u pravo vreme i kada je trebalo, reagovano je pravovremeno", rekao je Stevanović.

On je istakao da još nije kraj, ali da se kraj nazire i da je spasen veliki broj života i sprečeno nekontrolisano širenje zaraze.

Na početku prijema u Palati "Srbija" intonirana je himna Srbije "Bože pravde".

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike