Vučić: U deklaraciji sa samita nema pomena o uvođenju sankcija Rusiji

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u deklaraciji sa samita "Ukrajina - Jugoistočna Evropa" nema pomena o uvođenju sankcija Rusiji i njenog malignog uticaja i da je u tekstu dogovorena formulacija "zapadnobalkanska šestorka, a ne zemlje", kao odredbe kojima se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i osuda sukoba.
Foto: FoNet/AP

 

Izvor: FoNet

Vučić je novinarima koji izveštavaju sa samita u Tirani rekao da su "moćniji ljudi od kosovske predsednice Vjose Osmani" zalagali da se navodi o sankcijama nađu u završnoj deklaraciji, ali je bilo važno da sa ovog skupa bude poslata zajednička poruka.  

Ukrajini nije lako i nemamo šta da im zamerimo, to su naši slovenski prijatelji i ne zaboravite da Kijev nije priznao nezavisnost Prištine, naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je Ukrajina jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnom integritetu, jer nije gazila tuđi integritet.

Važno je da sa Ukrajinom imamo dobre odnose, ona nije priznala Kosovo i drugačija odluka Kijeva bi uticala na najmanje dve evropske zemlje. Verujem da ćemo nastaviti da gradimo prijateljske odnose sa Ukrajinom, poštujući odluke Saveta za nacionalnu bezbednost od pre dve godine, i istrajati u prijateljstvu sa drugim zemljama na Istoku, naveo je Vučić.

On je napomenuo da Srbija pomaže Ukrajinu humanitarno, da je "korektna" i da se "od Ukrajinaca neće čuti loša reč o Srbiji".

Vodimo svoju politiku i ponosan sam na to, rekao je on.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar