Vulin: Pomoć ruskih eksperata stigla kad je najpotrebnija

|   Info
Ruski vojni timovi dezinfikovali su 121.500 kvadratnih metara prostora u 34 objekta u Srbiji, 38.500 kvadratnih metara ulica i trgova, a medicinske ekipe posetile su zdravstvene ustanove u 10 gradova, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Izvor: FoNet

Pored toga, četiri ruske medicinske ekipe rade na lečenju obolelih pacijenata u tri medicinska centra u Beogradu i Valjevu.

To je rečeno u razgovoru koji su preko video linka obavili ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

“Ljudi koje ste nam poslali su izvanredni, hrabri, stručni, vredni i mnogo pomažu u borbi protiv koronavirusa. Pomažu svojim savetima i radom, a kada ih Srbi vide na ulicama, mnogo se obraduju jer znamo da nismo sami i to vraća nadu”, istakao je Vulin, koji je zahvalio na pomoći.

Na kraju razgovora Šojgu je, navodi Ministarstvo odbrane Srbije, poželeo Vulinu i Srbiji mnogo uspeha u borbi protiv korona virusa i poručio da će ruski vojni stručnjaci dati sve od sebe kako bi na najefikasniji način pomogli srpskom narodu u suzbijanju epidemije.