Završetak kompletnog istočnog kraka od Niša do granice sa Bugarskom

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas da je sve spremno za otvaranje poslednjih deonica na istočnom kraku Koridora 10.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, TV Prva

Mihajlović je rekla da će sutra zajedno sa izvođačima radova, građevinskim radnicima i svim zvanicama obeležiti završetak kompletnog istočnog kraka od Niša do granice sa Bugarskom.

"Srbija je završila Koridor 10 i više nema nijednog metra na ovoj saobraćajnici da nije pod asfaltom", rekla je Mihajlovićeva za TV Prva.

Ona je istakla da Srbija možda nikad nije imala takvu godinu kakva je bila 2018, u kojoj su završeni i pušteni u saobraćaj i južni i istočni krak Koridora 10, a do kraja godine biće u saobraćaju ukupno oko 120 kilometara autoputa "Miloš Veliki".

"Uvek gde smo imali nove deonice autoputa, imali smo i nove fabrike i više tranzitnog saobraćaja. Zato ne smemo da stajemo, zato počinjemo da gradimo nove autoputeve. Već smo počeli da gradimo deonice Sremska Rača - Kuzmin i Preljina-Požega, uskoro potpisujemo ugovor za gradnju autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica", navela je Mihajlović.

Ona je dodala da se očekuje i početak radova na Moravskom koridoru i prvoj deonici autoputa Niš-Merdare, od Niša do Pločnika.

Mihajlović će danas obići novoizgrađene deonice od Proseka do Bancareva koje će sutra biti puštene u saobraćaj.

Foto: FoNet
Foto: FoNet