Uhapšen Avganistanac osumnjičen za teško ubistvo i pokušaj ubistva

|   Info
Subotička policija je, brzom i efikasnom akcijom, uhapsila državljanina Avganistana A. N. (1996) koji se sumnjiči za teško ubistvo i pokušaj ubistva, saopštio je danas MUP Srbije posle jučerašnjeg sukoba između dve grupe migranata u šumskom pojasu nadomak mađarske granice kod Subotice, u kojem je šest osoba povređeno, a jedna je ubijena.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, RTV Panon

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici, a policija nastavlja dalji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s ovim slučajem i identifikaciji ostalih učesnika u sukobu.

Jedan migrant je podlegao povredama i šestorica su teško povređena u jučerašnjem oružanom obračunu u naselju Makova Sedmica na periferiji Subotice.

Povređeni migranti su zbrinuti u subotičkoj bolnici, među njima je i 16-godišnja devojčica koja je životno ugrožena, javili su juče elektronski mediji.

Policiji u ranim jutarnjim časovima stigla prijava građana o tome da se čuje pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici, nakon čega su jake policijske snage na terenu zatekle povređene.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Makova Sedmica Mirsad Nalić izjavio je da su se sukobili migranti iz Avganistana i Pakistana.

"Danima, od jutra do mraka, taksi vozila somborskih tablica prolaze ovuda i odvoze ih u šumu. Policija ih vraća ali oni se posle sat vremena ponovo vrate", naveo je Nalić.  

U Opštoj bolnici Subotica zbrinuto je šestoro povređenih, a svi oni imaju povrede nanete vatrenim oružjem, a u najtežem stanju je 16-godišnja migrantkinja za čiji život se lekari bore, javila je RTV Panon.

Isti izvor navodi da su migranti otvorili vatru i na policiju.