Žreb za Rolan Garos: Novak sa Imerom, protivnike saznali i ostali predstavnici Srbije

|   Sport
Uz Novaka Đoković u glavnom žrebu su za sada još četiri srpska tenisera: Dušan Lajović, Filip Krajinović, Laslo Đere i najmlađi Miomir Kecmanović. Od devojaka za sada jedini sigurni učesnik kao predstavnik Srbije biće Nina Stojanović.
Foto: Fonet

 

Obavljen je žreb za Rolan Garos, a Novak Đoković takmičenje počinje duelom sa Mikaelom Imerom. Šveđanin je trenutno 80. igrač sveta. Đoković se sa Imerom do sada nikada nije sastajao.

Smatra se da su uz srpskog tenisera najveći favoriti na Rolan Garosu Rafael Nadal i Dominik Tim. Španac u prvom meču igra sa Jegorom Gerasimovim, dok je Tim dobio dosta ozbiljnog protivnika na startu turnira. Sastaje se sa Marinom Čilićem.

Uz Novaka Đoković u glavnom žrebu su za sada još četiri srpska tenisera. Dušan Lajović turnir počinje duelom sa Đanlukom Mađerom, Filip Krajinović igra sa protivnikom koji će doći iz kvalifikacija, Đere ima favorizovanog protivnika Kevina Andersona, a možda najtežeg rivala ima najmlađi - Miomir Kecmanović. 21-godišnji srpski teniser igra sa Dijegom Švarcmanom, koji je podsetićemo, igrao finale turnira u Rimu.

Od devojaka za sada jedini sigurni učesnik kao predstavnik Srbije biće Nina Stojanović, koja se sastaje sa Barborom Krejčikovom iz Češke.