Zvezda hvata zalet, Obradović izneo prioritete

|   Sport
Strateg crveno-beli je napomenuo da su igrači prilično motivisani, da znaju koji su im ciljevi, da su željni novih dozazivanja i da će se upravo zbog toga raditi na tome da se uspostavi što bolja atmosfera u timu.
Foto: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde borave na Kopaoniku gde su počeli prvu fazu preprema za novu takmičarku sezonu.

Na planini na kojoj je sa reprezentacijom "kovao" zlatne medalje, šef struke crveno-belih Saša Obradović sada vodi ekipu koja se i dalje upoznaje, paralelno vodeći računa zbog rizika od virusa korona.

Strateg Zvezde je naglasio da je najvažnije da treninzi budu pravilno dozirani, jer je cilj da se sačuva zdravlje igrača nakon duge pauze. On je rekao da će prva faza sugurno biti umerenija i da će se vie raditi na tehničko-taktičkoj pripremi. Obradović je napomenuo da su igrači prilično motivisani, da znaju koji su im ciljevi, da su željni novih dokazivanja i da će se upravo zbog toga raditi na tome da se uspostavi što bolja atmosfera u timu.

Zvezda će posle bazičnih priprema igrati na dva veoma jaka pripremna turnira, gde će pokušati da uhvati što bolji zalet za početak sezone.
Start  ABA lige je odložen za prvi vikend u oktobru, dok će evroligaška sezona  početi 1. oktobra, kada će Zvezda gostovati Fenerbahčeu Igora Kokoškova.