40 miliona dinara za podršku 66 studentskih udruženja

|   Info
Prvi potpredsednik Vlade Srbiji i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je danas ugovore o dotaciji za 66 studentskih udruženja koji će realizovati programe koji su usmereni na kulturno-umetničke, zabavne, sportske i druge aktivnosti od opšteg interesa za studente.
Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

 

“Ovaj program je jedan od mehanizama za podršku omladinskim organizacijama, koji podstiče omladinski rad i stvara prostor za razmenu znanja, ideja i iskustava među mladima. Država ovim programom podstiče kontinuitet, kvalitet i realizaciju projekata koji odgovaraju na potrebe mladih. Tokom godina, broj zainteresovanih udruženja se povećavao. U početku su to bila tradicionalne studentske organizacije, one najveće, dok su se s vremenom ‘budila i rasla’ i druga udruženja”, izjavio je Ružić, a prenela Pres služba Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

On je istakao da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja već 20 godina finansira rad studentskih udruženja i kulturno-umetničkih društava, te da je za ove namene, ove godine, izdvojeno 40 miliona dinara.

Ministar je naveo da su neki od podržanih projekata potpuno novi, a neki su već tradicionalni, poput Programa Udruženja studenata sa Hendikepom “Inkluzijada – generacija 12”, koji se bavi podizanjem svesti o konceptu socijalne inkluzije.
“Oko 50 studenata je direktno uključeno u ovaj program, a oko 1.500 studenata se upozna sa ciljevima tokom realizacije programa na godišnjem nivou”, rekao je ministar.

On je posebno izdvojio podršku za šest akademskih kulturno-umetničkih društava AKUD “Branko Krsmanović”, AKUD “Žikica Jovanović Španac”, AKUD “Mika Mitrović Jarac”, Akademski hor “Kolegium muzikum”, AKUD “Sonja Marinković” iz Novog Sada i Akademsko društvo ,”Gusle'” iz Kikinde.

Ministar je još jednom u ime  Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i svoje lično ime čestitao svim dobitnicima.

Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja