52.Bitef 'Delikatesni ponedeljak'

|   Info
U skladu sa ovogodišnjim sloganom Svet bez ljudi, ,,12 Bitef apostola’’ izveden je performans Poslednja večera. U pitanju je priprema specijaliteta i đakonija uz muziku iz predstave Rekvijem za L. koja će 22. septembra zatvoriti ovogodišnji 52Bitef18.

Samo tokom Delikatesnog ponedeljka, ulaznice za ovaj muzički pozorišni spektakl mogle su da se kupe po ceni od 850 RSD. Broj ulaznica je ogranicen!

52. Bitef pod sloganom Svet bez ljudi će se održati od 13. do 22. septembra, a predstave koje će publika moći da pogleda u okviru glavnog programa dolaze iz Slovenije, Francuske, Nemačke, Hrvatske, Srbije, Estonije, Švajcarske, Izraela i Belgije, a biće prikazana i jedna nemačko-ruska koprodukcija. Na tematsko-problemskom planu slogan Svet bez ljudi prevashodno ima tri asocijacije: svet bez ,,pravih’’ ljudi, svet (uoči) apokalipse i fenomen smrti.  Ta vizija „sveta bez pravih ljudi'' odnosi se na sasvim konkretne, opasne tendencije koje odlikuju današnju Evropu i svet - jačanje desnog populizma, ksenofobije, netolerancije, autoritarnih režima koji razgrađuju demokratske ustanove i sistem ljudskih prava.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar