Adžić Vukičević: U Kovid bolnici u Batajnici 80 odsto nevakcinisanih

|   Info
U Kovid bolnici u Batajnici trenutno je oko 600 bolesnika, a odnos vakcinisanih i nevakcinisanih je 20 prema 80 odsto, izjavla je danas direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, Nova

Ona je za list "Nova" rekla da sada ima više od 300 slobodnih kreveta i da je u funkciji 17 jedinica poluintenzivnog lečenja od ukupno 23, kao i četiri od šest jedinica intenzivne nege.   

Kroz kovid bolnicu u Batajnici za godinu dana prošlo je oko 14.700 bolesnika, od kojih je 10.000 otišlo svojim kućama, a u druge ustanove prebačeno je oko 500 pacijenata, a trenutno je na lečenju 600 bolesnika, izjavila je Adžić Vukičević.

Ona je, povodom godišnjice rada bolnice u Batajnici, rekla da je kroz tu ustanovu prošlo više hiljada zdravstvenih raznika, a da ih je u jednom trenutku bilo 900, kada je na odeljenjima ležalo 930 pacijenata.

Adžić Vukićević je naglasila da je pandemija korona virusa njen najveći životni izazov i najveća bitka u kojoj se bori najbolje što može.

"Ničega u našem uspehu u radu i leečenju ne ni bilo da nije timskog rada, ogromnog rada i požrtvovanja mojih koleginica i kolega, meicinskih sestara i tehničara, posebno mladih lekara koji su posao započeli baš u Batajnici", rekla je Adžić Vukićević i poželela im da svi dobiju stalno zaposlenje.