Akcija " Bezbedno i sigurno leto " u Jagodini

|   Info
U Akva parku u Jagodini danas su policajci i aktivisti Crvenog krsta delili flajere koji sadrže informacije i preporuke kako građani da sačuvaju novčanike, mobilne telefone i druge lične stvari. Ova akcija je deo projekta "Bezbedno i sigurno leto" koji sprovodi Policijska uprava u Jagodini do kraja avgusta na prostoru turističkog kompleksa "Đurđevo brdo".

Oficir Odeljenja policije u Jagodini Dejan Jovanović je kazao da je cilj tog projekta podizanje nivoa bezbednosti građana Jagodine, sa posebnim akcentom na posetioce turističkog kompleksa, odnosno akva parka.

Rukovodilac akva parka u Jagodini Ljubomir Krstić je rekao da ove godine nije bilo prijava krađa u akva parku.

"Apelujemo na sve posetioce da svoje lične vredne stvari ostave u garderobi. Cena čuvanja je 30 dinara i nije se menjala 12 godina. Spiker preko razglasa poručuje posetiocima da stvari mogu ostaviti u garderobi, a o tome postoje obaveštenja na ulazu u akva parku", istakao je Krstić.

Prema njegovim rečima, bezbednost posetilaca u Akva parku je na prvom mestu.

"Na kapijama imamo licencirane radnike obezbeđenja, 20 licenciranih spasilaca koji paze na posetioce, obučene redare koji dežuraju na toboganima. Imamo dežurnu lekarsku službu koja radi od 10 do 18 časova, za vreme dok je Akva park otvoren", izjavio je Krstić.

Dodaje da je tokom letnje sezone pojačana i kontrola saobraćaja u gradu i u zoni Akva parka u Jagodini.