"Amazon" otpušta 18.000 radnika

|   Infotehno
Gigant onlajn trgovine, kompanija "Amazon", koja je jedan od najvećih poslodavaca u SAD, najavila je da će otpustiti 18.000 radnika, javlja Rojters.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet, Rojters, Layoffs.fyi, RTS

Kako je saopštio izvršni direktor kompanije Endi Džasi, odluka o otpuštanju najviše će uticati na zaposlene koji se bave elektronskom trgovinom i ljudskim resursima.

Biće otpušteno šest odsto od oko 300.000 radnika u sedištu "Amazona" i to predstavlja brzi zaokret za kompaniju koja je nedavno udvostručila najviše osnovne plate kako bi agresivnije ušla u trku za talentovanim radnicima.

"Amazon" ukupno ima više od milion i po zaposlenih, uključujući i radnike u skladištima, što kompaniju čini drugim najvećim poslodavcem u SAD, posle lanca supermarketa "Volmart".

Tokom prošle godine, bez posla u američkom IT sektoru ostalo je više od 150.000 ljudi, pokazuju podaci sajta Layoffs.fyi, a brojka onih koji ostaju bez posla nastavlja da raste.

"Amazon" tek treba da pokrene pravne akcije u vezi sa otpuštanjem, a u planu je i isplata otpremnina, navodi Rojters, prenosi RTS.

"'U prošlosti je 'Amazon'prolazio kroz neizvesne i teške ekonomske uslove i nastaviće to da čini", poručio je Džasi.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar