Američki "Goldman Saks" razmatra da ulaže u Srbiji

|   Info
Jedna od najvećih investicionih grupacija na svetu, američki "Goldman Saks", razmatra da po prvi put ulaže u Srbiji, dogovoreno je na sastanku srpske delegacije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić sa direktorom grupacije i čelnim ljudima u Njujorku.
Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije

 

Izvor: FoNet, RTS

"Oni ne dolaze tek tako. Nisu prisutni nigde u regiji. Čini mi se da smo uspeli da dobijemo od njih to da imamo možda jedan mali zajednički projekat, da oni vide da to što mi pričamo zaista jeste tako. Kada otvorite ta vrata, kada pokažete sebe, ja znam da će naši ljudi sebe pokazati, onda je to neka drugačija perspektiva", rekla je Brnabić.

Perspektiva u vezi sa tim šta Srbija ima da ponudi onima koji traže nove talente i nove lokacije u IT sektoru, predstavljena je i na sastanku sa direktorima i vlasnicima tehnoloških kompanija i startapova.

Kako prenosi RTS, premijerka je, nakon sastanka sa predstavnicima IT kompanija, najavila investicije tri fonda.

Aleks Bejker sa portala anyclip.com kaže da žele da saznaju što više o mogućnostima za ulaganja.

"Mi smo brzo rastuća tehnološka kompanija, potrebni su nam mladi inženjeri i za nas je neverovatna činjenica da se programiranje u Srbiji uči od petog razreda", rekao je Bejker.

"Znam za najmanje 120 novih radnih mesta koje će otvoriti u narednih godinu dana, zato što su rekli - treba mi kredibilan partner, treba mi zemlja koja ulaže u svoje obrazovanje, koja ulaže u nauku, koja daje poreske podsticaje za istraživanje, razvoj i inovacije", istakla je Brnabić.

Brnabić završila je dvodnevnu radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije