Amerikanci izgubili i zakazali meč sa Srbijom

|   Sport
Košarkaška reprezentacija Srbije ipak neće moći preko Svetskog prvenstva da obezbedi plasman na Olimpijske igre, a u doigravanu za plasman od petog do osmog mesta igramo sa selekcijom SAD. Ovakav rasplet donela je pobeda Francuske nad Amerikom u četvrtfinalu Mundobasketa. Srpski i američki košarkaši snage odmeravaju u četvrtak od 13 sati.
Foto: FIBA

 

Košarkaška reprezentacija Srbije ipak neće moći preko Svetskog prvenstva da obezbedi plasman na Olimpijske igre, a u doigravanu za plasman od petog do osmog mesta igramo sa selekcijom SAD.

Ovakav rasplet donela je pobeda Francuske nad Amerikom u četvrtfinalu Mundobasketa. Francuzi su nad ekipom Grega Popoviča trijumfovali sa 89:79, čime su sprečili favorizovanog protivnika da se bori za još jedno svetsko zlato.

Reprezentacija Francuske je odigrala fantastičan meč, sa puno borbenosti, a pobedi je dosta doprinela i slaba koncentracija Amerikanaca koji su promašili više šuteva na koš nego što su smeli da bi došli do trijumfa. Istina, selekcija SAD je imala i sedam poena prednosti u poslednjoj četvrtini, ali su trikolori najviše preko Gobera i Furnijea došli do novog vođstva i na kraju sasvim zasluženog trijumfa.

Pobedničku ekipu predvodio je Rudi Gober sa 21 poenom, 16 skokova, dve asistencije i jednom blokadom. Evan Furnije je imao 22 poena, tri skoka i četiri asistencije, a pobedi je veliki doprinos dao i Nando de Kolo sa koševima za 18 poena.

U reprezentaciji SAD Mičel Donovan je ubacio za 29 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

Francuskoj u polufinalu prestoji borba sa Argentinom, dok će šokirani Amerikanci na megdan Srbiji, za ne baš utešnu borbu za plasman od petog do osmog mesta.

Srpski i američki košarkaši snage odmeravaju u četvrtak od 13 sati.

 

 

 

Foto: FIBA