Andrija Mandić sa Dačićem

|   Info
Predsednik crnogorske Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić razgovarao je u Beogradu sa predsednikom SPS i ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.
Foto: FoNet

Izvor: FoNet

Razgovarali su o aktuelnoj situaciju u regionu, sa akcentom na odnose Srbije i Crne Gore i položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, saopštila je danas NSD.

Dačić je, kako se navodi u saopštenju, istakao da Srbija i njegova partija sa zabrinutošću gledaju na seriju poteza zvanične Podgorice u kojima se "jasno mogu prepoznati tortura i diskriminacija nad građanima Srbije u Crnoj Gori, kao i nad Srbima u toj zemlji".

"Izražavam bojazan da se radi o smišljenom projektu, o mogućoj organizovanoj političkoj akciji usmerenoj protiv srpskog naroda", rekao je Dačić.

U saopštenju se navodi da je Dačić rekao da "nema primera u Evropi u 21. veku da je jedan narod u tako lošem položaju, kao što su to Srbi u Crnoj Gori".

Mandić se, kako se dodaje, složio sa Dačićem i izrazio zadovoljstvo što je vlast u Srbiji prepoznala tešku situaciju i iskazala spremnost da pomogne Srbima u Crnoj Gori.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar