Antifašisti u Srbu slavili Dan ustanka, desničari puštali Tompsona

|   Info
U Srbu u hrvatskoj opštini Gračac obeležen je Dan ustanka naroda Hrvatske, a istovremeno ekstremno desna Autohtona Hrvatska stranka prava (A-HSP) na čelu sa Draženom Kelemincem organizovala je kontraskup na kome su puštane pesme Marka Perkovića Tompsona.
Foto: Youtube

Izvor: RTS

Govoreći na skupu, koji je održan kod spomenika ustanku, poslanik u Hrvatskom saboru i predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac uporedio je današnje stanje u društvu sa vremenima antifašističke borbe, prenosi portal Indeks.
"Bilo je za sve mesta i za socijaliste i za liberale i za konzervativce. Danas svedočimo da se to mesto sužava, da treba biti mesta samo za one jedne, samo za desne. I što dalje, to sve desnije", rekao je Pupovac.
Pupovac je pozvao nekoliko stotina okupljenih da minutom ćutanja odaju počast ubijenim Srbima u Nebljusima, Suvaju, Donjem Lapcu i ubijenim Hrvatima iz sela Boričevca i Brotnje.

Pupovac je poručio da želi da antifašizam bude konstitutivan element Hrvatske.
Dodao je da su u Srb, povodom obeležavanja Dana ustanka, pozvani svi najviši predstavnici vlasti u Hrvatskoj, ali da oni uporno ignorišu te pozive i ocenio je da oni "valjda misle da je dovoljno da se jednom godišnje neko od njih pojavi u Brezovici".

Skup su organizovali Srpsko narodno veće, Savez antifašističkih boraca i antifašista i opština Gračac u Srbu.
Obeležavanje je okupilo stotine antifašista iz Hrvatske i susednih zemalja.
Svečanost je započela polaganjem venaca poginulim partizanima iz Dalmacije.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar