Apel za dodatni oprez u saobraćaju

|   Info
Agencija za bezbednost saobraćaja (ABS) pozvala je danas sve učesnike u saobraćaju da u letnjim mesecima, u sezoni godišnjih odmora, budu dodatno oprezni, jer se očekuje povećan obim saobraćaja na putevima, kao i povećano učešće osetljivih kategorija u saobraćaju.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Takođe, očekuje se veći intenzitet lokalnih kretanja, povećan broj motocikala, bicikala i mopeda, kao i veći broj pešaka.

ABS apeluje na vozače da posebnu pažnju obrate na najmlađe učesnike u saobraćaju.

"Školska godina se danas završava i očekivano je da će mališani svoj raspust provoditi u sportskim aktivnostima i druženju na otvorenom, kao i u školskim dvorištima. Zato se u zonama škola i u blizini pešačkih prelaza, vozačima preporučuje dodatni oprez", poručila je ABS.

ABS je pdosetila da je ograničenje brzine u naselju, u zoni škole 30 km/čas. Svako prekoračenje te brzine drastično smanjuje mogućnost da se izbegne nezgoda zbog produžetka zaustavnog puta i značajno utiče na posledice saobraćajne nezgode.

ABS, takođe, poziva roditelje da posebno vode računa o bezbednosti svoje dece u saobraćaju i da kao vozači i putnici upotrebljavaju sigurnosne pojaseve i adekvatna auto - sedišta za decu.

"Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe ni druge, već da doprinesu povećanju bezbednosti saobraćaja na ulicama i putevima u našoj zemlji.
Svim đacima želimo srećan početak letnjeg raspusta, a vozačima punu pažnju za volanom i dodatni oprez prilikom vožnje", navela je ABS.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar