Apel za racionalnu potrošnju vode

|   Info
Početak leta i povišene temperature dovode do povećane porebe za vodom. JKP „Nissus“ Niš apeluje na sugrađane da odgovorno i racionalnu koriste vodu kako bi svi korisnici imali uredno vodosnabdevanje.
Foto arhiva: televizija Kopernikus

 

U apelu za racionalnu potrošnju vode, JKP Naissus Niš napominje da u osnovne namene korišćenja vode spadaju – pijenje, kuvanje i održavanje lične higijene, dok zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila crevom i drugo nekontrolisano trošenje predstavlja neracionalnu potrošnju.

“Neracionalna potrošnja može dovesti do smanjenog pritiska ili kratkotrajnih prekida u snabdevanju u rubnim delovima grada i seoskim područjima. Apel posebno naglašavamo u terminu od 18 do 22 sata kada se beleži najveće povećanje potrošnje u vodovodnoj mreži” poručuju iz JKP „Nissus“ Niš.

U apelu se dodaje da su sva izvorišta su stabilna i da vode ima dovoljno, ali da sistem nije projektovan da u trenutku ekstremne potrošnje zadovolji potrebe kod svih korisnika, posebno onih u višim delovima grada.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar